Kako urediti balkon: sve za dom - Dom iz snova

Kako urediti balkon

Ukoliko živite u gradu, balkon je idealan način na koji možete doći do malo svježeg zraka i sunca. Balkon bi trebao biti dio stana, u kojem se možete opustiti i uživati, te nikako ne bi trebao biti mjesto, na koje ćete odlagati stare stvari. Za uređenje balkona nije potrebno puno novaca, samo malo mašte i volje.

Da bi balkon izgledao kao mjesto za odmor, potrebno je postaviti mali stolić, nekoliko stolica, biljke koje se uklapaju u ambijent i svjetiljke koje će u večernjim satima atmosferu učiniti puno ugodnijim. Za pod balkona idealne su pločice zbog njihovog laganog održavanja ali postoji i opcija jeftinih tapisona raznih boja, oblika i materijala. Boje stolova i stolica mogu biti vesele i žive, primjerice žuta, zelena i plava, odnosno, potrebno ih je uskladiti s ostalim detaljima na balkonu. Drveni namještaj puno će se bolje uklopiti u prirodni izgled balkona, kraće će trajati ali je jeftiniji, dok željezni stol i stolice su skuplji, kvalitetniji ali dugotrajniji. Stolovi i stolice od ratana stvorit će romantični ambijent balkona, a posebno ako se upale svijeće. Da bi balkon bio potpun, za njegovu ljepotu neizostavne su biljke. One se mogu postaviti u kuteve balkona, na stolić, te na zid balkona, što će stvoriti dojam boravka u prirodi.

Balkon se iz neuglednog skladišnog prostora može pretvoriti u oazu mira i opuštanja. Ispijanje jutarnje kave može postati pravo uživanje, a druženja s bliskim osobama još ugodnija ako se upotrijebi malo mašte i volje za uređenje balkona. Bila bi prava šteta ne iskoristiti tu pogodnost.

Autor slike: pinterest.com


Najnovije