Kako urediti radni kutak: sve za dom - Dom iz snova

Kako urediti radni kutak

Radni kutak, bilo da se radi o uredu ili kutku vlastitog doma, mjesto je gdje sva naša radna sposobnost i kreativnost dolaze do izražaja. Da bi to bilo što učinkovitije i efikasnije, potrebno je radni kutak učiniti ugodnim mjestom za rad.

Neki poslovi nisu vezani za određeno mjesto koje bi predstavljalo radni kutak. Ipak, obavljanje većine posla vezano je za određenu sredinu ili prostor, koji se s malo mašte, volje i kreativnosti može pretvoriti u što manje stresno mjesto. Radni kutak ne mora biti nužno mjesto za obavljanje nekog rada, već i za provođenje određene aktivnosti ili učenje. Danas se većina posla i učenja obavlja uz pomoć računala. Zato je potrebno da radni kutak ima stol, na kojem će računalo biti smješteno. Zbog pretežito sjedećeg položaja u kojem se obavlja određena aktivnost, potrebno je odabrati dobru i ugodnu stolicu s naslonjačem i naslonima za ruke. Poželjno je da stol bude smješten u blizini prozora, jer na taj način se oči odmaraju od dugotrajnog gledanja u ekran računala. Također, prozor će osigurati dovoljno prirodne svjetlosti, koja je prijeko potrebna za rad i učenje. Ako stol nije moguće smjestiti u blizini prozora, važno je na stolu pored računala imati fotografiju ili sliku koja će opuštati i odmarati. Cvijeće ili biljke u teglama, također su dobrodošle kao sastavni dio radnog kutka. Fotografije omiljenih mjesta, osoba ili kućnih ljubimaca stvorit će ugodnu i domaću atmosferu, a sitnice poput olovaka, papira, blokića i ostalog uredskog pribora, mogu učiniti radni kutak manje sterilnim, a više osobnim mjestom. Stolne lampe raznih oblika i boja, također će pridonijeti uljepšavanju izgleda radnog kutka.

Radni kutak ne treba biti mjesto, koje će svojim izgledom podsjećati na mukotrpan rad ili sate provedene za računalom i knjigom. Taj rad će biti uspješniji ako atmosfera radnog prostora bude što opuštenija i ugodnija. Potrebno je unijeti male promjene i sitne detalje koji će radni kutak učiniti ljepšim.

Autor slike: pinterest.com


Najnovije