Kako urediti sobu : sve za dom - Dom iz snova

Kako urediti sobu

Bez obzira da li se radi o spavaćoj, dječjoj ili dnevnoj sobi, njezino uređenje i adaptacija moraju se bazirati na njezinoj potpunoj funkcionalnosti i ulozi koju će ona imati u stambenom prostoru. Za uređenje sobe potrebno je donijeti odluku koja je njezina osnovna namjena, izdvojiti određena novčana sredstva i upotrijebiti maštu.

Kod uređenja sobe, jedna od najvažnijih stvari je odabir prave boje za zidove. Kod manjih soba koriste se svjetlije boje, koje će mali prostor učiniti vizualno većim. Također izbor boje kod uređenja sobe će ovisiti o njezinoj namjeni, pa će se za dječje sobe koristiti nježno plava, zelena ili roza boja, za dnevni boravak krem, smeđa, žuta ili narančasta, a za spavaću sobu ljubičasta ili modra. Bijela boja je idealna jer se može kombinirati sa svim ostalim bojama. Tako primjerice jedan zid može biti obojan i u agresivniju boju, primjerice crnu ili crvenu ali samo u slučaju da su ostali zidovi ili plafon bijele boje. Danas se u prodaji može pronaći veliki izbor raznih ukrasnih tapeta i naljepnica za zidove, koje mogu uljepšati izgled sobe. Razni ukrasni detalji poput svjetiljki, jastučića, prekrivača za krevete i tepiha raznih boja, unijet će živost i veselje u sobu, a boravak u njoj učinit ugodnijim. Biljke u teglama, viseće police za knjige, slike, ogledala i zavjese na prozorima, sve je to dobrodošlo kod uređenja sobe ali naravno, bez pretjerivanja, jer će soba izgledati zagušeno svim tim detaljima. Preporučuje se što manje namještaja, ali ako je on neizbježan, potrebno je odabrati takav namještaj, koji će zauzimati što manje prostora, a čija će funkcionalnost biti potpuno iskorištena.

Uređenje sobe može biti vrlo zabavno, jer je potrebno samo malo mašte i volje da se obična neugledna soba pretvori u pravi mali raj za uživanje i provođenje vremena. Životni prostor je mjesto u kojem se provodi najviše vremena. Zato je potrebno učiniti ga što ljepšim i privlačnijim, da bi boravak u njemu bio što ugodniji.

Autor slike: pinterest.com


Najnovije